Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás rakott tészta recept

Sonkás rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg penne vagy makaróni
    • 10 dkg reszelt ementáli, trappista vagy más félkemény sajt
    • 25 dkg sonka reszelve esetleg darálva vagy finomra kockázva (húsvét után készíthető maradék főtt, füstölt sonkából is)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • kevés friss vagy szárított bazsalikom levél
    • só, őrölt bors
    • 200 g tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kanál liszt
    • kevés zsemlemorzsa
    • vaj a sütőtál kikenéséhez

    Elkészítése:

    A tésztát sós, forró vízben félkeményre főzzük.

    A sonkát lereszeljük, ledaráljuk, esetleg kockázzuk. Fokhagymanyomóval rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a friss vagy szárított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt elkeverjük felvert tojással, liszttel és 3/4 részét hozzáöntjük a sonka keverékéhez.

    A tésztával is összekeverjük az egészet, majd a kivajazott, kicsit zsemlemorzsával megszórt sütőtálba öntjük. A tetejére ráöntjük a meghagyott tejfölös mártást és sajtot reszelünk rá.

    Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Rakott ételekhez sűrűn használok zsemlemorzsát, esetleg kinyújtott fehér kenyeret, aminek levágtam a szélét, teszek a tál aljára. Az étel által engedett kevés levet ez összegyűjti, rövid hűlés után könnyebben szeletelhető, és emelhető ki a tálból a kockázott rakott finomság. Mindig sokat adok az étel íze mellett a látványára is, mert akkor jobb az ember étvágya, ha szép amit eléd raknak!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá