Sonkás-kukoricás frittata recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- néhány szelet csirkemell sonka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 marék csemegekukorica
- apróra vágott uborka (kb fél-1 maréknyi)
- apróra vágott paprika (kb fél-1 maréknyi)
- tejföl a tetejére
Elkészítése:
A hagymát olajon kicsit megpirítom, majd ha mirelit kukoricát használok azt is mellédobom és egyszer-kétszer átforgatom.
A szuflé sütőformákat vagy muffin sütő formákat kibélelem a sonkaszeletekkel. nem baj ha nem fedi be teljesen, és kifolyik a tojás, úgyis szépen összesül majd.
A tojásokat felverem, majd belekeverem a hagymát, kukoricát és a kockázott csirkemell sonkát. Ha ez megvan szépen elosztogatom a formákba.
200 °C-on 15 percig sütöm, a végén kiveszem, megkenem tejföllel a tetejét és rádobálok pár kocka sonkát, majd egy-két percig mehet vissza a sütőbe amíg kicsit megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »