Sonkás-kukoricás frittata recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- néhány szelet csirkemell sonka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 marék csemegekukorica
- apróra vágott uborka (kb fél-1 maréknyi)
- apróra vágott paprika (kb fél-1 maréknyi)
- tejföl a tetejére
Elkészítése:
A hagymát olajon kicsit megpirítom, majd ha mirelit kukoricát használok azt is mellédobom és egyszer-kétszer átforgatom.
A szuflé sütőformákat vagy muffin sütő formákat kibélelem a sonkaszeletekkel. nem baj ha nem fedi be teljesen, és kifolyik a tojás, úgyis szépen összesül majd.
A tojásokat felverem, majd belekeverem a hagymát, kukoricát és a kockázott csirkemell sonkát. Ha ez megvan szépen elosztogatom a formákba.
200 °C-on 15 percig sütöm, a végén kiveszem, megkenem tejföllel a tetejét és rádobálok pár kocka sonkát, majd egy-két percig mehet vissza a sütőbe amíg kicsit megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »