Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g pulykamell felkockázva
- 20 dkg füstölt sonka
- 15 dkg sajt (ha van füstölt, akkor azzal)
- 2 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tejföl
- 1 szelet kenyér
- negyed karfiol rózsáira szedve
- 1 maréknyi friss zöldborsó
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítése:
A pulykamellet és a sonkát felkockázom és egy tálba öntöm. A kenyeret beáztatom a tejbe, majd kifacsarva szintén a húsokhoz adom. A karfiolt apró rózsákban a borsóval együtt is belekeverjük. Mehet hozzá a vaj kisebb darabokban. Az egészet bőségesen megfűszerezzük majd az egészet tegyük át egy kivajazott jénai tálba. Most pedig lássunk hozzá a sajtreszeléshez. Ha megvagyunk vele a tejfölbe keverjük el a 2 db tojást és a reszelt sajt felét. Ezt a mártást öntsük a húsra, jól fedjük be vele. Tetejét szórjuk meg a reszelt sajt másik felével. Ha a sütőt előmelegítettük a húst 180 fokon 40 percig süssük.
Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Köretként akár saláta esetleg savanyúság illik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


