Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g pulykamell felkockázva
- 20 dkg füstölt sonka
- 15 dkg sajt (ha van füstölt, akkor azzal)
- 2 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 1 szelet kenyér
- negyed karfiol rózsáira szedve
- 1 maréknyi friss zöldborsó
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítése:
A pulykamellet és a sonkát felkockázom és egy tálba öntöm. A kenyeret beáztatom a tejbe, majd kifacsarva szintén a húsokhoz adom. A karfiolt apró rózsákban a borsóval együtt is belekeverjük. Mehet hozzá a vaj kisebb darabokban. Az egészet bőségesen megfűszerezzük majd az egészet tegyük át egy kivajazott jénai tálba. Most pedig lássunk hozzá a sajtreszeléshez. Ha megvagyunk vele a tejfölbe keverjük el a 2 db tojást és a reszelt sajt felét. Ezt a mártást öntsük a húsra, jól fedjük be vele. Tetejét szórjuk meg a reszelt sajt másik felével. Ha a sütőt előmelegítettük a húst 180 fokon 40 percig süssük.
Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Köretként akár saláta esetleg savanyúság illik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »