Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g pulykamell felkockázva
- 20 dkg füstölt sonka
- 15 dkg sajt (ha van füstölt, akkor azzal)
- 2 dl tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 1 szelet kenyér
- negyed karfiol rózsáira szedve
- 1 maréknyi friss zöldborsó
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- provence-i fűszerkeverék
Elkészítése:
A pulykamellet és a sonkát felkockázom és egy tálba öntöm. A kenyeret beáztatom a tejbe, majd kifacsarva szintén a húsokhoz adom. A karfiolt apró rózsákban a borsóval együtt is belekeverjük. Mehet hozzá a vaj kisebb darabokban. Az egészet bőségesen megfűszerezzük majd az egészet tegyük át egy kivajazott jénai tálba. Most pedig lássunk hozzá a sajtreszeléshez. Ha megvagyunk vele a tejfölbe keverjük el a 2 db tojást és a reszelt sajt felét. Ezt a mártást öntsük a húsra, jól fedjük be vele. Tetejét szórjuk meg a reszelt sajt másik felével. Ha a sütőt előmelegítettük a húst 180 fokon 40 percig süssük.
Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Köretként akár saláta esetleg savanyúság illik.