Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sólet (nem csak) kemencében recept

Sólet (nem csak) kemencében
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg gyöngybab (aprószemű fehérbab)
    • 50 dkg kolozsvári szalonna
    • 4 kacsacomb
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 ek finom liszt
    • 4 ek árpagyöngy (gersli)
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatom.

    Másnap a megfelelő méretű cserépedényt beáztatom.

    A tojásokat sós vízben keményre főzöm, ha kész megpucolom.

    A kacsacombokat kicsontozom, a nagyobb zsíros részeket levágom, a húst bőrrel együtt kisebb darabokra vágom, megsózom és állni hagyom. Ezalatt a zsíros részeket felaprítom és kisütöm, a töpörtyűt szűrőkanállal kiszedem. A kisült kacsa zsíron megdinsztelem a félfőre vágott vöröshagymát, majd az egészet a cserépedény aljára öntöm. Meghintem 1 ek liszttel, rászórom a bab 1/3-át, ezt is meghintem 1 ek liszttel.

    Erre halmozom a besózott kacsahúst és befedem a bab 1/3-val, majd meghintem 1 ek liszttel. Erre rakom a felszeletelt kolozsvári szalonnát és a tojásokat. Ráöntöm a maradék babot, elrendezem, meghintem 1 ek liszttel, rászórom az árpagyöngyöt és felöntöm annyi vízzel hogy 1 cm-re ellepje.

    Ráteszem a fedelét és betolom a kemencébe és 2 óra alatt készre sütöm. Gáz sütőben 220 fokon 2,5 óra alatt készül el.
    Friss kenyérrel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá