Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sólet recept

Sólet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 db libaszárny tő
    • 20 dkg füstölt libamell
    • 30 dkg tarkabab
    • 20 dkg árpagyöngy
    • 8 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • 1 tk édes anna
    • 1 tk piros arany
    • 2 db babérlevél
    • csipet egész kömény
    • őrölt bors
    • 1 fej lilahagyma

    Elkészítése:
    A babot előző nap este alaposan megmossuk, majd a libamellel együtt beáztatjuk. Másnap a libaszárny tőről a háj darabokat levágjuk és kisütjük. A nyert 1 ek libazsírban az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük. A beáztatott babot levével együtt beleöntjük, ha kevés a babon a lé, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ezután jönnek a fűszerek,(édes anna, piros arany, babérlevél, egész kömény, őrölt bors), majd a fokhagyma. A babot kb fél órát főzzük, majd beletesszük a liba húst és a 4-be vágott libamellet, ha szükséges öntünk még rá vizet, hogy ellepje. Fedő alatt majdnem készre főzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a sóletet betesszük sülni, többször megkeverjük(ha szükséges sózzuk) a felesleges levét hagyjuk lesülni. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és a sólettel tálaljuk.
    Friss kenyérrel, és apróra vágott lilahagymával tálaljuk!
    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá