Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Shakshouka recept

Shakshouka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 paprika (vegyesen lecsó, kápia, kaliforniai)
    • 5 paradicsom
    • 1 nagy fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 0,5 dl olíva olaj
    • kevés zöldség alaplé (kb 1 dl)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyem, esetleg koriander zöld
    • 1 kávéskanál őrölt római kömény
    • 1 kis rúd fahéj
    • 1 kisebb chili
    • só, frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd nagyon apróra daraboljuk. A paradicsomokat minél kisebb darabokra, de legalább nyolcba vágjuk, a paprikákat felkarikázzuk.

    A hagymát 1 kanál olíva olajon megdinszteljük, majd felöntjük zöldség alaplével vagy kevés vízzel. A feldarabolt paradicsomokat is hozzátesszük, valamint a karikákra vágott paprikát is. Megsózzuk, megborsozzuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát, a felaprított petrezselyem és/vagy koriander zöldet, a római köményt és a fahéj rudat is a lecsóba tesszük.

    A chilit félbevágjuk, magját eltávolítjuk (ha csípősebben szeretjük ezt nem muszáj) és ezt is hozzáadjuk. Addig főzzük, míg minden íz összeérik, de a paprika megőrizze roppanósságát. Tálalás előtt a fahéjrudat kivesszük.

    Készíthetjük úgy lecsónkat, hogy az elkészült étel tetejére buggyantjuk a tojásokat, vagy ha valaki fél a szalmonella fertőzéstől, előre elkészített tükörtojásokkal tálalhatja a saksukát.

    A shakshouka kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 90 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá