Shakshouka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 paprika (vegyesen lecsó, kápia, kaliforniai)
- 5 paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olíva olaj
- kevés zöldség alaplé (kb 1 dl)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyem, esetleg koriander zöld
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 kis rúd fahéj
- 1 kisebb chili
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd nagyon apróra daraboljuk. A paradicsomokat minél kisebb darabokra, de legalább nyolcba vágjuk, a paprikákat felkarikázzuk.
A hagymát 1 kanál olíva olajon megdinszteljük, majd felöntjük zöldség alaplével vagy kevés vízzel. A feldarabolt paradicsomokat is hozzátesszük, valamint a karikákra vágott paprikát is. Megsózzuk, megborsozzuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát, a felaprított petrezselyem és/vagy koriander zöldet, a római köményt és a fahéj rudat is a lecsóba tesszük.
A chilit félbevágjuk, magját eltávolítjuk (ha csípősebben szeretjük ezt nem muszáj) és ezt is hozzáadjuk. Addig főzzük, míg minden íz összeérik, de a paprika megőrizze roppanósságát. Tálalás előtt a fahéjrudat kivesszük.
Készíthetjük úgy lecsónkat, hogy az elkészült étel tetejére buggyantjuk a tojásokat, vagy ha valaki fél a szalmonella fertőzéstől, előre elkészített tükörtojásokkal tálalhatja a saksukát.
A shakshouka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »