Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd nagyon apróra daraboljuk. A paradicsomokat minél kisebb darabokra, de legalább nyolcba vágjuk, a paprikákat felkarikázzuk.
A hagymát 1 kanál olíva olajon megdinszteljük, majd felöntjük zöldség alaplével vagy kevés vízzel. A feldarabolt paradicsomokat is hozzátesszük, valamint a karikákra vágott paprikát is. Megsózzuk, megborsozzuk. A szétnyomott, apróra vágott fokhagymát, a felaprított petrezselyem és/vagy koriander zöldet, a római köményt és a fahéj rudat is a lecsóba tesszük.
A chilit félbevágjuk, magját eltávolítjuk (ha csípősebben szeretjük ezt nem muszáj) és ezt is hozzáadjuk. Addig főzzük, míg minden íz összeérik, de a paprika megőrizze roppanósságát. Tálalás előtt a fahéjrudat kivesszük.
Készíthetjük úgy lecsónkat, hogy az elkészült étel tetejére buggyantjuk a tojásokat, vagy ha valaki fél a szalmonella fertőzéstől, előre elkészített tükörtojásokkal tálalhatja a saksukát.