Savanyú káposztás sztrapacska recept
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya /4 főre/
- 40 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- 4 ek olaj
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 kk őrölt kömény
- 2 dl tejföl
- 10 dkg juhtúró (lehet sima tehén túró is)
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A burgonyát lereszeljük, összekeverjük tojással, sóval és galuskát készítünk belőle. Forró vízben kifőzzük, közben egy fej apróra vágott hagymát megpirítunk és rádobjuk a savanyú káposztát, majd köménnyel megpároljuk. Ha kifőtt a nokedli egy jénaiba terítjük a felét, majd túrót morzsolunk rá. Erre jön egy kis pirított szalonna, majd a savanyú káposzta és a maradék nokedli. A tetejére öntjük a tejfölt és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje nem pirul meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

