Sajtos zöldborsós karfiol recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 szép fej karfiol
- 3 maréknyi zöldborsó
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)
- só, bors
- 4-5 vékony szeletke vaj + egy kevés a jénai kikenéséhez
Elkészítése:
A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.
Ugyan így megfőzöm a zöldborsót is.
Egy jénait kikenek vajjal, elosztom benne a karfiolt, rászórom a zöldborsót, sózom, megszórom frissen őrölt fehér borssal, rádarabolom a vajszeleteket, ráütöm a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.
Jó étvágyat!
A sajtos zöldborsós karfiol kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 104 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 7 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 7 g
Forrás: https://gastrohobbi.blog.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.