Sajtos-tojásos sült burgonya recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 közepesen nagy burgonya
- 1 doboz maci sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg liszt
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, majd karikákra szeleteljük és sós vízben puhára főzzük. (Nem főzzük szét, később az olajban még puhul)
Amikor megfőtt, leszűrjük róla a vizet és egy kevés liszttel meghintjük.
A tojásokat felverjük és a lisztes burgonyaszeleteket beleforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Amikor az egyik oldala megsült átfordítjuk és a már sült oldalára 1-1 félbevágott macisajtot teszünk.
Amikor a másik oldala is megsült, kivesszük az olajból és egy tepsibe sorakoztatjuk őket. Addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.