Rozmaringos csirkeszárny recept

Hozzávalók:
- 12 db csirkeszárny
- ízlés szerint étkezési só
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál mustár
- 1 dl napraforgóolaj
- 2 ágacska rozmaring
- 1 kg burgonya
- 2 dl tolnai chardonnay száraz fehérbor (nem kőtelező)
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megmossuk majd ízületeik mentén elvágjuk,sóval,borssal ízesítjük.Zúzott fokhagymából,mustárral,fehérborral és olajjal pácleveleket készítünk. A megmosott, megszárított csirkeszárnyakat a páclébe tesszük, és lefedve hűtőszekrénybe rakjuk pihenni.
Sütés előtt megszórjuk vágott rozmaringgal, és a páclével meglocsolva forró sütőben pirosra sütjük. héjában sült burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »