Rozmaringos csirkeszárny

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 db csirkeszárny
  • ízlés szerint étkezési só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 dl napraforgóolaj
  • 2 ágacska rozmaring
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tolnai chardonnay száraz fehérbor (nem kőtelező)

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megmossuk majd ízületeik mentén elvágjuk,sóval,borssal ízesítjük.Zúzott fokhagymából,mustárral,fehérborral és olajjal pácleveleket készítünk. A megmosott, megszárított csirkeszárnyakat a páclébe tesszük, és lefedve hűtőszekrénybe rakjuk pihenni.

Sütés előtt megszórjuk vágott rozmaringgal, és a páclével meglocsolva forró sütőben pirosra sütjük. héjában sült burgonyával tálaljuk.