Rókagombás, aszalt paradicsomos ragu tagliatellén recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag tagliatelle tészta (500 g)
- 150 g szárított paradicsom
- 150 g magozott olíva bogyó
- 125 g. mozarella sajt
- 3 csirke felsőcomb
- 150 g friss rókagomba
- 3 nagyobb paradicsom
- 2 ek sűrű paradicsompüré
- 1 kápia paprika
- 1 dl száraz fehérbor
- 1/2 szál halványító zeller
- 3 ékonyabb sárgarépa
- 1 kisebb csomag újhagyma
- petrezselyemzöld
- néhány levél bazsalikom
- só, őrölt bors
- mozzarella a tetejére
Elkészítése:
A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk.
A vékony karikákra vágott sárgarépát az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján pároljuk. A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben és felöntjük a borral.
5 perc után hozzáadjuk az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. A paradicsompürét és félbevágott olajbogyót is hozzátesszük. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyemzöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozzuk a ragut és lecsöpögtetett mozarellát morzsolunk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »