Rókagombás, aszalt paradicsomos ragu tagliatellén recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag tagliatelle tészta (500 g)
- 150 g szárított paradicsom
- 150 g magozott olíva bogyó
- 125 g. mozarella sajt
- 3 csirke felsőcomb
- 150 g friss rókagomba
- 3 nagyobb paradicsom
- 2 ek sűrű paradicsompüré
- 1 kápia paprika
- 1 dl száraz fehérbor
- 1/2 szál halványító zeller
- 3 ékonyabb sárgarépa
- 1 kisebb csomag újhagyma
- petrezselyemzöld
- néhány levél bazsalikom
- só, őrölt bors
- mozzarella a tetejére
Elkészítése:
A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk.
A vékony karikákra vágott sárgarépát az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján pároljuk. A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben és felöntjük a borral.
5 perc után hozzáadjuk az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. A paradicsompürét és félbevágott olajbogyót is hozzátesszük. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyemzöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.
A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozzuk a ragut és lecsöpögtetett mozarellát morzsolunk rá.