Rizsgolyók édes-savanyú mártásban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3-4 db sárgarépa
- 1-2 krumpli
- 4-5 kanál finom Lidl -s natúr joghurt
- 1 kanál mustár
- 5-6 szem édesítő
- késhegynyi gyömbér por
- chili por tetszőlegesen
- szárított petrezselyem levél
- só
- 15 dkg rizs
- 1 kanál margarin
Elkészítése:
Megmossuk a rizst és feltesszük főni jó kétszeres mennyiségű vízben. Amíg a rizs fő, megpucoljuk és felkockázzuk a répát és a krumplit. Feltesszük őket főni, majd amikor már puhára főttek botmixerrel pürésítjük őket. Ekkor kerül bele a joghurt, az édesítő, a só, a mustár, a gyömbér és a chili.
A megfőtt rizst elkeverjük a margarinnal, sóval, petrezselyem levéllel és golyókat formálunk belőle. Tálalásnál a golyókat a mártásba helyettük, megszórjuk petrezselyem levéllel és egy pici chili porral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

