Rizsgolyók édes-savanyú mártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3-4 db sárgarépa
- 1-2 krumpli
- 4-5 kanál finom Lidl -s natúr joghurt
- 1 kanál mustár
- 5-6 szem édesítő
- késhegynyi gyömbér por
- chili por tetszőlegesen
- szárított petrezselyem levél
- só
- 15 dkg rizs
- 1 kanál margarin
Elkészítése:
Megmossuk a rizst és feltesszük főni jó kétszeres mennyiségű vízben. Amíg a rizs fő, megpucoljuk és felkockázzuk a répát és a krumplit. Feltesszük őket főni, majd amikor már puhára főttek botmixerrel pürésítjük őket. Ekkor kerül bele a joghurt, az édesítő, a só, a mustár, a gyömbér és a chili.
A megfőtt rizst elkeverjük a margarinnal, sóval, petrezselyem levéllel és golyókat formálunk belőle. Tálalásnál a golyókat a mártásba helyettük, megszórjuk petrezselyem levéllel és egy pici chili porral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »