Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizsgolyók édes-savanyú mártásban recept

Rizsgolyók édes-savanyú mártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3-4 db sárgarépa
    • 1-2 krumpli
    • 4-5 kanál finom Lidl -s natúr joghurt
    • 1 kanál mustár
    • 5-6 szem édesítő
    • késhegynyi gyömbér por
    • chili por tetszőlegesen
    • szárított petrezselyem levél
    • 15 dkg rizs
    • 1 kanál margarin

    Elkészítése:

    Megmossuk a rizst és feltesszük főni jó kétszeres mennyiségű vízben. Amíg a rizs fő, megpucoljuk és felkockázzuk a répát és a krumplit. Feltesszük őket főni, majd amikor már puhára főttek botmixerrel pürésítjük őket. Ekkor kerül bele a joghurt, az édesítő, a só, a mustár, a gyömbér és a chili.

    A megfőtt rizst elkeverjük a margarinnal, sóval, petrezselyem levéllel és golyókat formálunk belőle. Tálalásnál a golyókat a mártásba helyettük, megszórjuk petrezselyem levéllel és egy pici chili porral.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá