Rizsgolyók édes-savanyú mártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3-4 db sárgarépa
  • 1-2 krumpli
  • 4-5 kanál finom Lidl -s natúr joghurt
  • 1 kanál mustár
  • 5-6 szem édesítő
  • késhegynyi gyömbér por
  • chili por tetszőlegesen
  • szárított petrezselyem levél
  • 15 dkg rizs
  • 1 kanál margarin

Elkészítése:

Megmossuk a rizst és feltesszük főni jó kétszeres mennyiségű vízben. Amíg a rizs fő, megpucoljuk és felkockázzuk a répát és a krumplit. Feltesszük őket főni, majd amikor már puhára főttek botmixerrel pürésítjük őket. Ekkor kerül bele a joghurt, az édesítő, a só, a mustár, a gyömbér és a chili.

A megfőtt rizst elkeverjük a margarinnal, sóval, petrezselyem levéllel és golyókat formálunk belőle. Tálalásnál a golyókat a mártásba helyettük, megszórjuk petrezselyem levéllel és egy pici chili porral.