Rizses lecsó csirkemellel recept
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 30 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 3 paradicsom
- só
- frissen őrölt bors
- kevés friss petrezselyemzöld
- friss, vagy szárított kakukkfű
Elkészítése:
A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre vízzel, megfőzöm.
Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd a felcsíkozott csirkemellet is hozzáadom. Belekerül a kockázott paradicsom, a szétnyomott fokhagyma, kicsit később a karikákra vágott paprika is. Ízesítem, megborsozom, és addig párolom fedő alatt, amíg a hús megpuhul. Ez kb. 15 perc.
Elkeverem a már megpárolt rizzsel, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet és pici kakukkfüvet adok hozzá.
Mielőtt tálalnám újból megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta. A rizs sokat felszív a fűszerezettségből, mert ízesítés nélkül lett főzve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

