Rizses lecsó csirkemellel recept

Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 30 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 3 paradicsom
- só
- frissen őrölt bors
- kevés friss petrezselyemzöld
- friss, vagy szárított kakukkfű
Elkészítése:
A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre vízzel, megfőzöm.
Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd a felcsíkozott csirkemellet is hozzáadom. Belekerül a kockázott paradicsom, a szétnyomott fokhagyma, kicsit később a karikákra vágott paprika is. Ízesítem, megborsozom, és addig párolom fedő alatt, amíg a hús megpuhul. Ez kb. 15 perc.
Elkeverem a már megpárolt rizzsel, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet és pici kakukkfüvet adok hozzá.
Mielőtt tálalnám újból megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta. A rizs sokat felszív a fűszerezettségből, mert ízesítés nélkül lett főzve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »