Rizses hal színes zöldségekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
- 50 dkg brokkoli
- 3 sárgarépa
- 2 birsalma
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet cayennebors
- 2 csipet római kömény
- 2 csipet gyömbér
- 2 csipet koriander
- 2 csipet kurkuma
- 2 csipet curry
- frissen őrölt bors
- 1 bögre rizs
- só
Elkészítése:
A halat felkockázzuk, a sárgarépát karikára, a brokkolit kisebb darabokra, a padlizsánt, cukkinit kockára, az birset cikkekre vágjuk, magházat eltávolítjuk.
Az olaj felével meglocsoljuk a tepsi alját, és rászedjük a halat. Ráfacsarjuk a citrom levét, majd megszórjuk az összekevert fűszerekkel.
Először a birsalmát rakjuk a halra, majd folytatjuk a brokkolival, répával, cukkinival és padlizsánnal. A tetejét kissé elrendezzük.
A fokhagymát összetörjük, és rászórjuk a tepsiben lévőkre. A tetejére daráljunk kevés borsot, megsózzuk és meglocsoljuk a maradék olajjal.
Sütőben, 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
A rizst megfuttatjuk egy kevés olajon, másfélszeres vízzel felöntjük, sózzuk, és meleg helyen lefedve megvárjuk míg megdagad, majd óvatosan összekeverem a halas zöldségekkel, vigyázva, hogy a hal ne törjön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

