Réteges rakott karfiol recept

Hozzávalók:
- 1 közepes karfiol
- 50 dkg darált sertéshús
- 30 dkg rizs
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl víz
- 3 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
A rizst (2 db zacskós) sós vízbe megfőzzük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a fokhagymát, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, és összeforraljuk a kész hússal. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a karfiolt, elterítjük rajta a rizst, és ráborítjuk a húsos ragut.
Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, és 200 fokos sütőben készre sütjük.
A réteges rakott karfiol kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »