Részeges rakott káposzta recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek cukor
- só
- bors
- 10 dkg füstölt sonka
- 3 dl bor
- 3 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 zacskó gyorsrizs
Elkészítése:
Olajon kissé karamellizáljuk a cukrot és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát. Mikor a káposzta elkezd fonnyadni aláöntjük a bort és kb 15 percig pároljuk.
Mikor elforrt a bor, hozzáadjuk a darált húst, a kockázott sonkát, majd sóval és borssal fűszerezzük.
Közben megfőzzük a rizst, amit majd a tepsi aljára öntünk. A rizsre öntjük a káposztás húst. A tejszínt összekeverjük a tejföllel és azt is ízesítjük (sóval és borssal), majd a káposzta tetejére öntjük. Az egészet összesütjük 180 fokon 30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

