Részeges rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek cukor
- só
- bors
- 10 dkg füstölt sonka
- 3 dl bor
- 3 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 zacskó gyorsrizs
Elkészítése:
Olajon kissé karamellizáljuk a cukrot és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát. Mikor a káposzta elkezd fonnyadni aláöntjük a bort és kb 15 percig pároljuk.
Mikor elforrt a bor, hozzáadjuk a darált húst, a kockázott sonkát, majd sóval és borssal fűszerezzük.
Közben megfőzzük a rizst, amit majd a tepsi aljára öntünk. A rizsre öntjük a káposztás húst. A tejszínt összekeverjük a tejföllel és azt is ízesítjük (sóval és borssal), majd a káposzta tetejére öntjük. Az egészet összesütjük 180 fokon 30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »