Részeges rakott káposzta recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1/2 kg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek cukor
- só
- bors
- 10 dkg füstölt sonka
- 3 dl bor
- 3 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 zacskó gyorsrizs
Elkészítése:
Olajon kissé karamellizáljuk a cukrot és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a káposztát. Mikor a káposzta elkezd fonnyadni aláöntjük a bort és kb 15 percig pároljuk.
Mikor elforrt a bor, hozzáadjuk a darált húst, a kockázott sonkát, majd sóval és borssal fűszerezzük.
Közben megfőzzük a rizst, amit majd a tepsi aljára öntünk. A rizsre öntjük a káposztás húst. A tejszínt összekeverjük a tejföllel és azt is ízesítjük (sóval és borssal), majd a káposzta tetejére öntjük. Az egészet összesütjük 180 fokon 30 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »