Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rendhagyó lecsó recept

Rendhagyó lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250 g szalonna
    • 1 vöröshagyma
    • 1 kisebb fej fokhagyma
    • 0,5 kg paprika
    • 1 kg paradicsom
    • 1 nagyobb padlizsán
    • curry
    • cardamom
    • Ras El-Hanout
    • quinoa

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát üvegesre dinsztelem, azután a pici darabkákra szeletelt szalonnát megpirítom (vegetáriánusoknak szalonna nélkül). Amikor a szalonna megfelelő állagú, akkor hozzáadom először a paprikát és a felkockázott padlizsánt, majd a feldarabolt paradicsomot és a sót. Nem főzöm szét teljesen a paradicsomot.

    Ha levet eresztett, akkor jöhet a fűszerezés. Kicsi curry, ízlés szerint esetleg még só, Ras El-Hanout (arab fűszerkeverék: kurkuma, koriander, fahéj, chilli, bors, cardamom, gyömbér, kömény, édeskömény, csillagánizs, görögszéna, őrölt babérlevél). Ezután jöhet az előzetesen átmosott quinoa, ami a zöldségek fűszeres levében néhány perc alatt puhára fő.

    A quinoa érdekesebb és számomra finomabb is, mint a rizs.
    Az alap íz lecsó, de a különleges fűszerkeveréktől és a quinoa miatt extra ízélmény.

    Tipp:

    Rövidebb főzési idővel készül, mint a klasszikus lecsó, hogy a zöldségek ne teljesen puhák, hanem kicsit “frissebbek” maradjanak.

    A rendhagyó lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 135 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá