Rendhagyó lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Rendhagyó lecsó

Hozzávalók:

  • 250 g szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 0,5 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 1 nagyobb padlizsán
  • curry
  • cardamom
  • Ras El-Hanout
  • quinoa

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát és a lereszelt fokhagymát üvegesre dinsztelem, azután a pici darabkákra szeletelt szalonnát megpirítom (vegetáriánusoknak szalonna nélkül). Amikor a szalonna megfelelő állagú, akkor hozzáadom először a paprikát és a felkockázott padlizsánt, majd a feldarabolt paradicsomot és a sót. Nem főzöm szét teljesen a paradicsomot.

Ha levet eresztett, akkor jöhet a fűszerezés. Kicsi curry, ízlés szerint esetleg még só, Ras El-Hanout (arab fűszerkeverék: kurkuma, koriander, fahéj, chilli, bors, cardamom, gyömbér, kömény, édeskömény, csillagánizs, görögszéna, őrölt babérlevél). Ezután jöhet az előzetesen átmosott quinoa, ami a zöldségek fűszeres levében néhány perc alatt puhára fő.

A quinoa érdekesebb és számomra finomabb is, mint a rizs.
Az alap íz lecsó, de a különleges fűszerkeveréktől és a quinoa miatt extra ízélmény.

Tipp:

Rövidebb főzési idővel készül, mint a klasszikus lecsó, hogy a zöldségek ne teljesen puhák, hanem kicsit “frissebbek” maradjanak.