Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ratatouille / Francia lecsó recept

Ratatouille / Francia lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes padlizsán
    • 2 kisebb cukkini
    • 3 sárgarépa
    • fél póréhagyma
    • kis csokor újhagyma zöldje
    • fél szárzeller
    • 3 lecsópaprika (fehér, színes vegyesen)
    • 4 paradicsom meghámozva
    • 4 gerezd fokhagyma
    • só, őrölt bors, csilipehely
    • 1 dl száraz fehérbor

    Elkészítése:

    A padlizsán közepéből két hosszanti szeletet kivágtam, amit félretettem a tálaláshoz, a többit feldaraboltam.

    A cukkinit, a répát karikákra vágtam, a paprikát félkarikákra, a pórét és az újhagymát szintén karikákra vágtam. A paradicsomok csumáját kivágtam, a másik oldalon kereszt alakban bevágtam, majd forró vízbe került egy percre. Meghűtöttem, majd a héját lehúztam.

    A forró vízbe sót tettem, és feltettem az orsótésztát főzni. Mikor mindent feldaraboltam, nekikezdtem a lecsónak.

    A következő sorrendben kerültek a hozzávalók a serpenyőbe:

    A csirkemell nyesedék, amit teljesen megsütöttem, majd kivettem. A sárgarépa, amit előtte megsóztam, a padlizsán, és a cukkini, a hámozott paradicsom, kevés bor, kevés őrölt bors, és csilipehely, zúzott fokhagyma, majd a póré, és az újhagyma zöldje.

    Után fűszerezésre nem volt szükség, de mindenkink ajánlom a kóstolást.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá