Ratatouille / Francia lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 közepes padlizsán
  • 2 kisebb cukkini
  • 3 sárgarépa
  • fél póréhagyma
  • kis csokor újhagyma zöldje
  • fél szárzeller
  • 3 lecsópaprika (fehér, színes vegyesen)
  • 4 paradicsom meghámozva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors, csilipehely
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A padlizsán közepéből két hosszanti szeletet kivágtam, amit félretettem a tálaláshoz, a többit feldaraboltam.

A cukkinit, a répát karikákra vágtam, a paprikát félkarikákra, a pórét és az újhagymát szintén karikákra vágtam. A paradicsomok csumáját kivágtam, a másik oldalon kereszt alakban bevágtam, majd forró vízbe került egy percre. Meghűtöttem, majd a héját lehúztam.

A forró vízbe sót tettem, és feltettem az orsótésztát főzni. Mikor mindent feldaraboltam, nekikezdtem a lecsónak.

A következő sorrendben kerültek a hozzávalók a serpenyőbe:

A csirkemell nyesedék, amit teljesen megsütöttem, majd kivettem. A sárgarépa, amit előtte megsóztam, a padlizsán, és a cukkini, a hámozott paradicsom, kevés bor, kevés őrölt bors, és csilipehely, zúzott fokhagyma, majd a póré, és az újhagyma zöldje.

Után fűszerezésre nem volt szükség, de mindenkink ajánlom a kóstolást.