Rántotta gazdagon recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg húsos császárszalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 közepes burgonya
- fél szál füstölt kolbász
- só
- pirospaprika
- 1 kávéskanál sertészsír
Elkészítése:
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt. Rátesszük a felkockázott császárszalonnát és takarék lángon félig megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a nagyon apróra kockázott burgonyát és a felkarikázott hagymát. Ezeket jól összesütjük.
A feleslegesnek vélt zsiradékot leöntjük.
A tojásokat sóval felverjük és ráöntjük a sült alapra, majd ízlés szerinti állagúra sütjük (kotyogós, keményre sült).
Tálaláskor megszórjuk őrölt pirospaprikával és kínálunk mellé pirítóst, sajtot, uborkát ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










