Rántotta gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg húsos császárszalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 közepes burgonya
  • fél szál füstölt kolbász
  • pirospaprika
  • 1 kávéskanál sertészsír

Elkészítése:

Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt. Rátesszük a felkockázott császárszalonnát és takarék lángon félig megpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a nagyon apróra kockázott burgonyát és a felkarikázott hagymát. Ezeket jól összesütjük.

A feleslegesnek vélt zsiradékot leöntjük.

A tojásokat sóval felverjük és ráöntjük a sült alapra, majd ízlés szerinti állagúra sütjük (kotyogós, keményre sült).

Tálaláskor megszórjuk őrölt pirospaprikával és kínálunk mellé pirítóst, sajtot, uborkát ízlés szerint.