Rántott rizs sajtmártással recept
Hozzávalók:
- 25 dkg rizs
- 5 dkg sajt
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- étolaj
A mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 dl tej
- só
- szerecsendió
- 10 dkg sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A sós vízben kifőzött rizshez hozzákeverjük a reszelt sajtot. E masszából vizes kézzel golyó vagy rudacska alakú formákat készítünk. (Amennyiben a rizs nem állna össze, formázás előtt vizes kézzel összegyúrjuk.) Keverhetünk hozzá főtt zöldségféléket: borsót, kukoricát, vagy ha szeretjük a pikáns ízeket, apróra vágott befőttet, gyümölcsöt.
A golyókat bepanírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, forró olajban kisütjük.
A sajtmártáshoz megolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, majd a forró tejjel felengedjük, és simára keverjük. Sóval és szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a sajtot, és felforraljuk.
A tojássárgáját kikeverjük, felöntjük a főzőtejszínnel, és belevegyítjük a forró mártásba. (Ekkor már nem szabad forralni!)
A rizsgolyókat a sajtmártással körítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

