Rakott padlizsán recept
Hozzávalók:
- 3-4 padlizsán
- 1 kg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 doboz hámozott konzerv paradicsom
- 0,5 dl száraz vörösbor
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 csomag mozzarella sajt
- 10 dkg sajt (parmezán)
- ½ kk. fahéj
- oregano
- só, bors
- olívaolaj
- cukor
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, ezt fehéredésig
pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, ízesítjük sóval, borssal, oreganoval és a fahéjjal, majd fedő alatt puhára pároljuk. Míg a hús párolódik, megmossuk a padlizsánokat, szárazra töröljük és kb. fél centis szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olajjal megkenjük és erre fektetjük a padlizsán szeleteket, melyeket olívaolajjal megkenünk, sózunk és borsozunk, majd előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.
A paradicsomszószhoz apróra vágjuk a fokhagymákat és olajon kicsit megfuttatjuk, hogy illatos legyen. Rászedjük a konzervből a paradicsomokat, összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, kicsi cukorral ízesítjük és kb. 10 percig főzzük. A mozzarella sajtokat vékonyra szeleteljük.
Egy tepsit kevés olajjal kikenünk és belerétegezzük az előkészített alapanyagokat: padlizsán szeletek fele, a paradicsomszósz kb. harmad része, mozzarella sajt fele, az összes darált hús, maradék paradicsomszósz, mozzarella, padlizsán szeletek, erre jön a tejföl és végül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

