Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott padlizsán recept

Rakott padlizsán
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3-4 padlizsán
    • 1 kg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 2 doboz hámozott konzerv paradicsom
    • 0,5 dl száraz vörösbor
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 2 csomag mozzarella sajt
    • 10 dkg sajt (parmezán)
    • ½ kk. fahéj
    • oregano
    • só, bors
    • olívaolaj
    • cukor

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, ezt fehéredésig
    pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, ízesítjük sóval, borssal, oreganoval és a fahéjjal, majd fedő alatt puhára pároljuk. Míg a hús párolódik, megmossuk a padlizsánokat, szárazra töröljük és kb. fél centis szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olajjal megkenjük és erre fektetjük a padlizsán szeleteket, melyeket olívaolajjal megkenünk, sózunk és borsozunk, majd előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.

    A paradicsomszószhoz apróra vágjuk a fokhagymákat és olajon kicsit megfuttatjuk, hogy illatos legyen. Rászedjük a konzervből a paradicsomokat, összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, kicsi cukorral ízesítjük és kb. 10 percig főzzük. A mozzarella sajtokat vékonyra szeleteljük.

    Egy tepsit kevés olajjal kikenünk és belerétegezzük az előkészített alapanyagokat: padlizsán szeletek fele, a paradicsomszósz kb. harmad része, mozzarella sajt fele, az összes darált hús, maradék paradicsomszósz, mozzarella, padlizsán szeletek, erre jön a tejföl és végül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá