Rakott padlizsán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott padlizsán

Hozzávalók:

  • 3-4 padlizsán
  • 1 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz hámozott konzerv paradicsom
  • 0,5 dl száraz vörösbor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 csomag mozzarella sajt
  • 10 dkg sajt (parmezán)
  • ½ kk. fahéj
  • oregano
  • só, bors
  • olívaolaj
  • cukor

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst, ezt fehéredésig
pirítjuk. Ráöntjük a vörösbort, ízesítjük sóval, borssal, oreganoval és a fahéjjal, majd fedő alatt puhára pároljuk. Míg a hús párolódik, megmossuk a padlizsánokat, szárazra töröljük és kb. fél centis szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olajjal megkenjük és erre fektetjük a padlizsán szeleteket, melyeket olívaolajjal megkenünk, sózunk és borsozunk, majd előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük.

A paradicsomszószhoz apróra vágjuk a fokhagymákat és olajon kicsit megfuttatjuk, hogy illatos legyen. Rászedjük a konzervből a paradicsomokat, összenyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, kicsi cukorral ízesítjük és kb. 10 percig főzzük. A mozzarella sajtokat vékonyra szeleteljük.

Egy tepsit kevés olajjal kikenünk és belerétegezzük az előkészített alapanyagokat: padlizsán szeletek fele, a paradicsomszósz kb. harmad része, mozzarella sajt fele, az összes darált hús, maradék paradicsomszósz, mozzarella, padlizsán szeletek, erre jön a tejföl és végül a reszelt sajt. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.