Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli krémesen recept

Rakott krumpli krémesen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 1 dl olívaolaj
    • 1 kk kakukkfű (szárított)
    • 2 ek finomliszt
    • 5 dl tej
    • szerecsendió, frissen reszelve
    • 5 dkg sajt, reszelve
    • 10 dkg vaj
    • zsemlemorzsa a tepsi szórásához
    • frissen őrölt őrölt bors

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát az olajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet.
    Megszórjuk liszttel, és megpirítjuk, majd tejjel felengedjük, és állandóan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, vízzel még hígítsuk, hogy tejszín sűrűségű legyen. Szerecsendiót reszelünk rá, sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük.

    A krumplit sós vízben héjastól megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és még forrón lehúzzuk a héját.
    A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk.

    Egy tepsit kikenünk vajjal, és megszórjuk zsemlemorzsával, majd a krumpli felét belekarikázzuk, elrendezzük az alján, sózzuk, és őrlünk rá kevés borsot.

    A tojásokat rászeleteljük a krumplira, és meglocsoljuk a korábban elkészített fűszeres besamelmártás felével.

    Az egészet befedjük a maradék felszeletelt krumplival, ezt is sózzuk, meglocsoljuk a maradék besamellel, és rámorzsoljuk a maradék vajat.

    A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

    Sütőbe toljuk, és 210 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá