Rakott krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kolbász
- 250 ml tejföl
- 360 ml főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- olaj (vagy zsír)
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és melegen felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük és karikákra vágjuk. A kolbászokat felszeleteljük.
Egy mélyebb tepsi alját kikenünk olajjal (vagy zsírral) és a krumpli 1/3-ával kirakjuk.
Megsózzuk, meghintjük őrölt borssal.
A tojások felét rátesszük a krumplira, rászórjuk a kolbászkarikák felét és leöntjük főzőtejszínnel. Erre rakjuk a következő réteg krumplit, tojást, kolbászt. Leöntjük a sóval, őrölt borssal megízesített tejföllel.
Az egészet befedjük a maradék krumplival, megsózzuk és leöntjük a főzőtejszínnel. Forró sütőben pirosra sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »