Rakott krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 kolbász
- 250 ml tejföl
- 360 ml főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- olaj (vagy zsír)
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és melegen felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük és karikákra vágjuk. A kolbászokat felszeleteljük.
Egy mélyebb tepsi alját kikenünk olajjal (vagy zsírral) és a krumpli 1/3-ával kirakjuk.
Megsózzuk, meghintjük őrölt borssal.
A tojások felét rátesszük a krumplira, rászórjuk a kolbászkarikák felét és leöntjük főzőtejszínnel. Erre rakjuk a következő réteg krumplit, tojást, kolbászt. Leöntjük a sóval, őrölt borssal megízesített tejföllel.
Az egészet befedjük a maradék krumplival, megsózzuk és leöntjük a főzőtejszínnel. Forró sütőben pirosra sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »