Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és melegen felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük és karikákra vágjuk. A kolbászokat felszeleteljük.
Egy mélyebb tepsi alját kikenünk olajjal (vagy zsírral) és a krumpli 1/3-ával kirakjuk.
Megsózzuk, meghintjük őrölt borssal.
A tojások felét rátesszük a krumplira, rászórjuk a kolbászkarikák felét és leöntjük főzőtejszínnel. Erre rakjuk a következő réteg krumplit, tojást, kolbászt. Leöntjük a sóval, őrölt borssal megízesített tejföllel.
Az egészet befedjük a maradék krumplival, megsózzuk és leöntjük a főzőtejszínnel. Forró sütőben pirosra sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.