Rakott krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 8 tojás
  • 3 kolbász
  • 250 ml tejföl
  • 360 ml főzőtejszín
  • őrölt bors
  • olaj (vagy zsír)

Elkészítése:

A krumplit sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és melegen felszeleteljük. A tojásokat keményre főzzük és karikákra vágjuk. A kolbászokat felszeleteljük.

Egy mélyebb tepsi alját kikenünk olajjal (vagy zsírral) és a krumpli 1/3-ával kirakjuk.

Megsózzuk, meghintjük őrölt borssal.

A tojások felét rátesszük a krumplira, rászórjuk a kolbászkarikák felét és leöntjük főzőtejszínnel. Erre rakjuk a következő réteg krumplit, tojást, kolbászt. Leöntjük a sóval, őrölt borssal megízesített tejföllel.

Az egészet befedjük a maradék krumplival, megsózzuk és leöntjük a főzőtejszínnel. Forró sütőben pirosra sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.