Rakott krumpli recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, majd megpucoljuk.
Az összes hozzávalót felszeleteljük és zsírral vagy vajjal kikent tepsibe, esetleg sütőtálba sorjázzuk. Krumplival kezdünk, majd kolbász, illetve tojásszeleteket rakunk bele.
A tejfölből vagy főzőtejszínből, a felvert tojásból és a lisztből mártást készítünk és igyekszünk minél habosabbra felverni.
A mártásból öntünk a rétegzett tojásra, majd rakunk rá egy újabb réteg krumplit, amire a maradék mártást is ráöntjük. Mivel a kolbász sós, füstös ízű, vigyázzunk a fűszerezéssel! Borsot viszont feltétlenül őröljünk a tetejére.
Alufóliával leborítva, előmelegített sütőbe tesszük, Rövid sütés után elkészül az étel, hiszen minden előfőzötten került a sütőbe. Ha sikerül jól felverni a tejszínes, tojásos mártást, habos, gyönyörű réteg keletkezik ételünk tetején. A sütés végén, a fóliát levéve kicsit pirítsunk rá!
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

