Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli recept

Rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
    • 10 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pár házikolbász szeletelve
    • 3 friss  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 375 g tejföl vagy 2 dl főzőtejszín
    • 2 ek liszt
    • kevés vaj vagy zsír
    • ízlés szerint só és őrölt bors

    Elkészítése:

    A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, majd megpucoljuk.

    Az összes hozzávalót felszeleteljük és zsírral vagy vajjal kikent tepsibe, esetleg sütőtálba sorjázzuk. Krumplival kezdünk, majd kolbász, illetve tojásszeleteket rakunk bele.

    A tejfölből vagy főzőtejszínből, a felvert tojásból és a lisztből mártást készítünk és igyekszünk minél habosabbra felverni.
    A mártásból öntünk a rétegzett tojásra, majd rakunk rá egy újabb réteg krumplit, amire a maradék mártást is ráöntjük. Mivel a kolbász sós, füstös ízű, vigyázzunk a fűszerezéssel! Borsot viszont feltétlenül őröljünk a tetejére.

    Alufóliával leborítva, előmelegített sütőbe tesszük, Rövid sütés után elkészül az étel, hiszen minden előfőzötten került a sütőbe. Ha sikerül jól felverni a tejszínes, tojásos mártást, habos, gyönyörű réteg keletkezik ételünk tetején. A sütés végén, a fóliát levéve kicsit pirítsunk rá!

    Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá