Rakott krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya héjában megfőzve, meghámozva és felszeletelve
  • 10 főtt tojás
  • 1 pár házikolbász szeletelve
  • 3 friss tojás
  • 375 g tejföl vagy 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • kevés vaj vagy zsír
  • ízlés szerint só és őrölt bors

Elkészítése:

A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, majd megpucoljuk.

Az összes hozzávalót felszeleteljük és zsírral vagy vajjal kikent tepsibe, esetleg sütőtálba sorjázzuk. Krumplival kezdünk, majd kolbász, illetve tojásszeleteket rakunk bele.

A tejfölből vagy főzőtejszínből, a felvert tojásból és a lisztből mártást készítünk és igyekszünk minél habosabbra felverni.
A mártásból öntünk a rétegzett tojásra, majd rakunk rá egy újabb réteg krumplit, amire a maradék mártást is ráöntjük. Mivel a kolbász sós, füstös ízű, vigyázzunk a fűszerezéssel! Borsot viszont feltétlenül őröljünk a tetejére.

Alufóliával leborítva, előmelegített sütőbe tesszük, Rövid sütés után elkészül az étel, hiszen minden előfőzötten került a sütőbe. Ha sikerül jól felverni a tejszínes, tojásos mártást, habos, gyönyörű réteg keletkezik ételünk tetején. A sütés végén, a fóliát levéve kicsit pirítsunk rá!

Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni!