Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott krumpli recept

Rakott krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg krumpli
    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 nagy dobozos tejföl
    • 1 nagyobb szál kolbász
    • 1 kávékanál pirospaprika
    • 15 dkg sütnivaló szalonna
    • ízlés szerint só
    • étolaj

    Elkészítése:
    Sokféleképpen készítik a rakott krumplit, én úgy, ahogy anyukámtól tanultam. Héjában megfőzöm a krumplit, közben megfőzöm a tojásokat is, természetesen másik fazékban:). A kolbászt felszeletelem. A tejfölt összekeverem pirospaprikával, pici étolajjal. Amikor minden alapanyag készen áll, kiolajozott jénaiba rétegesen lerakom: krumpli, tojás, kolbász és így sorban /közben a krumplit ízlés szerint sózom/, a közepére is locsolok tejfölt, hogy szaftosabb legyen és mindenhová kerüljön, a végén a tetejét befedem a tejföllel és csíkokra vágom a szalonnát, majd a tetejére rakom, ez jó ízt ad az egésznek, ahogy rásül. 180-200 fokon sütöm,addig amíg szemmel láthatóan készen lesz. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá