Rakott karfiol (hús nélkül) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- ételízesítő
- 3 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 csipet szerecsendió
- 3-4 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1-2 ek étolaj
- 3 ek finomliszt (púpozott)
- 30 dkg krumpli
- 15 dkg reszelt sajt
- vaj a tál kikenéséhez
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve ételízesítős vízben megfőzzük. (20 perc)
Elkészítjük a besamelmártást. Kevés vajat hevítünk egy kisebb edényben, hozzáöntünk 1-2 evőkanál olajat, hogy a vaj ne égjen meg, és hozzáadjuk a 3 púzott evőkanál lisztet. Pirítsuk aranyszínűre, majd adjunk hozzá sót, borsot, és szerecsendiót.
Ezután öntsük fel 3-4 dl tejjel fokozatosan, és kevergessük, amíg puding állagú masszát nem kapunk.
30 dkg krumplit rakjunk fel főni, ha majdnem kész, lehúzzuk róla a héját, és felszeleteljük nagy körcikkekre.
Ezután rakjunk minden nagy krumpli szeletre egy-egy darab karfiolt. Kanalazzuk a tetejére a besamelmártást, és végül reszelt sajttal hintsük meg. (A sajt elhagyható).
Sütőben 180 fokon süssük kb. 25-30 percig, amíg a sajt a tetején megpirul.
A rakott karfiol (hús nélkül) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »