Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol (hús nélkül) recept

Rakott karfiol (hús nélkül)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej karfiol
    • ételízesítő
    • 3 csipet só
    • 1 csipet bors
    • 2 csipet szerecsendió
    • 3-4 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 1-2 ek étolaj
    • 3 ek finomliszt (púpozott)
    • 30 dkg krumpli
    • 15 dkg reszelt sajt
    • vaj a tál kikenéséhez

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedve ételízesítős vízben megfőzzük. (20 perc)

    Elkészítjük a besamelmártást. Kevés vajat hevítünk egy kisebb edényben, hozzáöntünk 1-2 evőkanál olajat, hogy a vaj ne égjen meg, és hozzáadjuk a 3 púzott evőkanál lisztet. Pirítsuk aranyszínűre, majd adjunk hozzá sót, borsot, és szerecsendiót.

    Ezután öntsük fel 3-4 dl tejjel fokozatosan, és kevergessük, amíg puding állagú masszát nem kapunk.

    30 dkg krumplit rakjunk fel főni, ha majdnem kész, lehúzzuk róla a héját, és felszeleteljük nagy körcikkekre.

    Ezután rakjunk minden nagy krumpli szeletre egy-egy darab karfiolt. Kanalazzuk a tetejére a besamelmártást, és végül reszelt sajttal hintsük meg. (A sajt elhagyható).

    Sütőben 180 fokon süssük kb. 25-30 percig, amíg a sajt a tetején megpirul.

     

    A rakott karfiol (hús nélkül) kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 146 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá