Hozzávalók:
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedve ételízesítős vízben megfőzzük. (20 perc)
Elkészítjük a besamelmártást. Kevés vajat hevítünk egy kisebb edényben, hozzáöntünk 1-2 evőkanál olajat, hogy a vaj ne égjen meg, és hozzáadjuk a 3 púzott evőkanál lisztet. Pirítsuk aranyszínűre, majd adjunk hozzá sót, borsot, és szerecsendiót.
Ezután öntsük fel 3-4 dl tejjel fokozatosan, és kevergessük, amíg puding állagú masszát nem kapunk.
30 dkg krumplit rakjunk fel főni, ha majdnem kész, lehúzzuk róla a héját, és felszeleteljük nagy körcikkekre.
Ezután rakjunk minden nagy krumpli szeletre egy-egy darab karfiolt. Kanalazzuk a tetejére a besamelmártást, és végül reszelt sajttal hintsük meg. (A sajt elhagyható).
Sütőben 180 fokon süssük kb. 25-30 percig, amíg a sajt a tetején megpirul.