Cordon bleu rakott krumplin recept
Hozzávalók:
A cordon bleu-höz:
- 4 vastagabb szelet karaj
- 4 szelet trappista sajt (érdemes kipróbálni mascarponéval is)
- 4 szelet sonka
- a panírhoz liszt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa,
- só, őrölt bors,
- olaj a sütéshez
A rakott krumplihoz:
- 1 kg krumpli
- 1 kis pohár tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 1 nagy ek liszt
- vaj a sütőtálba
Elkészítése:
A krumplit sós vízben héjával feltesszük főni, mikor a villa könnyen megy bele meghűtjük, meghámozzuk.
A hússzeleteket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.
Kés fonákjával megütögetjük, egy kicsit puhítva a rostokat. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egyik felére 1 szelet sajtot, és 1 szelet sonkát teszünk rá. A húst ráhajtjuk a tetejére, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
Sütőtálat kivajazunk, a szeletekre vágott krumplit sorba rakjuk, és a tejfölből, felvet tojásból, sóból, lisztből kikavart mártással leöntjük. Előmelegített sütőben először fólia alatt, később anélkül megsütjük.
Tálaláskor a már kissé meghűlt rakott krumpliból kockákat vágunk, majd mindenkinek egy cordon bleu-vel a tetején tálaljuk.