Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cordon bleu rakott krumplin recept

Cordon bleu rakott krumplin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A cordon bleu-höz:

    • 4 vastagabb szelet karaj
    • 4 szelet trappista sajt (érdemes kipróbálni mascarponéval is)
    • 4 szelet sonka
    • a panírhoz liszt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa,
    • só, őrölt bors,
    • olaj a sütéshez

    A rakott krumplihoz:

    • 1 kg krumpli
    • 1 kis pohár tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy ek liszt
    • vaj a sütőtálba

    Elkészítése:

    A krumplit sós vízben héjával feltesszük főni, mikor a villa könnyen megy bele meghűtjük, meghámozzuk.

    A hússzeleteket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.

    Kés fonákjával megütögetjük, egy kicsit puhítva a rostokat. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egyik felére 1 szelet sajtot, és 1 szelet sonkát teszünk rá. A húst ráhajtjuk a tetejére, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.

    Sütőtálat kivajazunk, a szeletekre vágott krumplit sorba rakjuk, és a tejfölből, felvet tojásból, sóból, lisztből kikavart mártással leöntjük. Előmelegített sütőben először fólia alatt, később anélkül megsütjük.

    Tálaláskor a már kissé meghűlt rakott krumpliból kockákat vágunk, majd mindenkinek egy cordon bleu-vel a tetején tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá