Cordon bleu rakott krumplin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A cordon bleu-höz:

  • 4 vastagabb szelet karaj
  • 4 szelet trappista sajt (érdemes kipróbálni mascarponéval is)
  • 4 szelet sonka
  • a panírhoz liszt tojás, zsemlemorzsa,
  • só, őrölt bors,
  • olaj a sütéshez

A rakott krumplihoz:

  • 1 kg krumpli
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 1 nagy ek liszt
  • vaj a sütőtálba

Elkészítése:

A krumplit sós vízben héjával feltesszük főni, mikor a villa könnyen megy bele meghűtjük, meghámozzuk.

A hússzeleteket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen.

Kés fonákjával megütögetjük, egy kicsit puhítva a rostokat. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egyik felére 1 szelet sajtot, és 1 szelet sonkát teszünk rá. A húst ráhajtjuk a tetejére, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.

Sütőtálat kivajazunk, a szeletekre vágott krumplit sorba rakjuk, és a tejfölből, felvet tojásból, sóból, lisztből kikavart mártással leöntjük. Előmelegített sütőben először fólia alatt, később anélkül megsütjük.

Tálaláskor a már kissé meghűlt rakott krumpliból kockákat vágunk, majd mindenkinek egy cordon bleu-vel a tetején tálaljuk.