Rakott kelkáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált hús (sertés, pulyka)
- 1 kg kelkáposzta
- 1 bögre rizs
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál majoránna
- őrölt bors
- 5 dl tejföl
- 5 dkg sajt
- 5 dkg vaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
Elkészítése:
A kelkáposztát megtisztítjuk, negyedeljük, kivágjuk a torzsáját és enyhén sós vízben megfőzzük.
A rizst 1 ek olajon megfuttatjuk, dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, sózzuk és megfőzzük.
A vöröshagymát kockára vágjuk és 2 ek olajon megdinszteljük. Rádobjuk az áttört fokhagymát, majoránnát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon zsírjára pirítjuk.
Ha a káposzta megfőtt leöntjük a vizet és hagyjuk hűlni. A húst összekeverjük a rizzsel.
Egy nagyobb tepsit (kb 38×30 cm) kivajazunk és meghintjük zsemlemorzsával. Az alján egyenletesen elterítjük a káposzta felét, rászórjuk a húsos-rizses keveréket, majd a tejföl felével meglocsoljuk.
Elrendezzük rajta a káposzta másik felét, tetejére tejfölt öntünk és ráreszeljük a sajtot.
Kb 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Fél óra pihentetés után szeleteljük és tálaljuk, plusz tejfölt kínálunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »