Hozzávalók:
Elkészítése:
A kelkáposztát megtisztítjuk, negyedeljük, kivágjuk a torzsáját és enyhén sós vízben megfőzzük.
A rizst 1 ek olajon megfuttatjuk, dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, sózzuk és megfőzzük.
A vöröshagymát kockára vágjuk és 2 ek olajon megdinszteljük. Rádobjuk az áttört fokhagymát, majoránnát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon zsírjára pirítjuk.
Ha a káposzta megfőtt leöntjük a vizet és hagyjuk hűlni. A húst összekeverjük a rizzsel.
Egy nagyobb tepsit (kb 38×30 cm) kivajazunk és meghintjük zsemlemorzsával. Az alján egyenletesen elterítjük a káposzta felét, rászórjuk a húsos-rizses keveréket, majd a tejföl felével meglocsoljuk.
Elrendezzük rajta a káposzta másik felét, tetejére tejfölt öntünk és ráreszeljük a sajtot.
Kb 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Fél óra pihentetés után szeleteljük és tálaljuk, plusz tejfölt kínálunk mellé.