Rakott kelkáposzta recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 nagy bögre rizs
- 1 kg darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
Tetejére:
- reszelt sajt
- 1 nagy doboz tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- ételízesítő
Elkészítése:
Forró vízben megfőzzük a felszeletelt kelkáposztát. Ha elkészült, leszűrjük.
Elkészítjük a darált húsból a pörköltet. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, beleszórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a húst. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával. Mikor már megpuhult a hús, beletesszük a tejfölt, összefőzzük és félretesszük.
Elkészítjük a rizst. Kevés olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk, majd felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Kis lángra vesszük, készre főzzük.
Ezután jön a rétegezés: egy jénai tálat vagy tepsit készítünk elő. A nagy pohár tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, ételízesítővel megszórjuk, belekeverünk 2 tojást is. Ebből a keverékből teszünk a jénai aljára egy sort, erre kerül a kelkáposzta, erre a rizs, majd a darált hús. Felülre a maradék káposztát rakjuk, befedjük a maradék tejföllel, megszórjuk petrezselyemzölddel és sajttal. Sütőbe tesszük és 180 fokon, kb 45-50 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »