Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 kelkáposzta levél
    • 0,5 kg darált hús
    • 1 maréknyi rizs
    • 3-4 szelet bacon vagy kolozsvári szalonna
    • 1 nagy fej hagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • bors
    • piros paprika
    • rozmaring
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:
    A kelkáposzta leveleket enyhén sós-ecetes vízben megfőzőm. A rizst szintén előre elkészítem.

    Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, beleöntöm a darált húst, megkeverem, kicsit pirítom. Hozzáadom a sót, borsot, piros paprikát, rozmaringot, préselt fokhagymát, majd egy kevés vízzel felöntöm. A húst puhára főzöm. (pörkölt jellegű legyen)

    Egy tepsit vagy jénait kiolajozok, megszóróm kevés zsemlemorzsával. Az aljára hús kerül, majd rizs, ezt befedjük a káposztalevéllel, mehet rá a tejföl, újra hús, és így tovább. A tetején káposztalevél legyen, amire ráöntöm a tejfölt.

    Az íze miatt én szoktam tenni a tetejére kolozsvári szalonnát. (ez el is hagyható)
    kelkáp
    Előmelegített sütőben nagyjából 1 órán keresztül sütöm, a tetejét megpirítom.
    Sok-sok tejföllel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá