Rakott kelkáposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6-8 kelkáposzta levél
- 0,5 kg darált hús
- 1 maréknyi rizs
- 3-4 szelet bacon vagy kolozsvári szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- piros paprika
- rozmaring
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A kelkáposzta leveleket enyhén sós-ecetes vízben megfőzőm. A rizst szintén előre elkészítem.
Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, beleöntöm a darált húst, megkeverem, kicsit pirítom. Hozzáadom a sót, borsot, piros paprikát, rozmaringot, préselt fokhagymát, majd egy kevés vízzel felöntöm. A húst puhára főzöm. (pörkölt jellegű legyen)
Egy tepsit vagy jénait kiolajozok, megszóróm kevés zsemlemorzsával. Az aljára hús kerül, majd rizs, ezt befedjük a káposztalevéllel, mehet rá a tejföl, újra hús, és így tovább. A tetején káposztalevél legyen, amire ráöntöm a tejfölt.
Az íze miatt én szoktam tenni a tetejére kolozsvári szalonnát. (ez el is hagyható)

Előmelegített sütőben nagyjából 1 órán keresztül sütöm, a tetejét megpirítom.
Sok-sok tejföllel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

