Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók(4 személyre):

    • 1,5 kg kelkáposzta
    • 40 dkg darált sertés hús
    • 20 dkg rizs
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 fej foghagyma
    • egy kávéskanál törött paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 db fehér paprika
    • 1 evőkanál zsír
    • só, törött bors
    • 3 dl tejföl
    • 1 evőkanál liszt

    Elkészítése:
    A kelkáposztát felszeleteljük, majd enyhén sós vízben megfőzzük, főzés után leszűrjük. Közben a szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd a szalonna kockákat kiszedjük. A szalonna kisült zsírjához egy evőkanál zsírt teszünk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kicsit sütjük, majd beletesszük az apróra vágott foghagymát, törött paprikát, darált húst, egy lapos evőkanál sót, egy mokkáskanál törött borsot, a szalonna kockákat, a hámozott paradicsomot, rászeljük a fehér paprikát, jól összekeverjük, és fedő alatt sütjük, míg levet enged. Többször megkeverjük, majd a fedőt levesszük és zsírjára sütjük. A rizst sós vízben háromnegyedig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk, majd a húshoz keverjük. Megkóstoljuk, fele káposztát a tepsibe belerakjuk, ráöntjük a húsos keveréket, a káposzta másik felét a tetejére rakjuk. A tejfölt kikeverjük,egy evőkanál lisztel, majd a tetejére kenjük, sütőbe tesszük és megsütjük. Ha a teteje pirul, akkor kész.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá