Hozzávalók(4 személyre):
Elkészítése:
A kelkáposztát felszeleteljük, majd enyhén sós vízben megfőzzük, főzés után leszűrjük. Közben a szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd a szalonna kockákat kiszedjük. A szalonna kisült zsírjához egy evőkanál zsírt teszünk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, kicsit sütjük, majd beletesszük az apróra vágott foghagymát, törött paprikát, darált húst, egy lapos evőkanál sót, egy mokkáskanál törött borsot, a szalonna kockákat, a hámozott paradicsomot, rászeljük a fehér paprikát, jól összekeverjük, és fedő alatt sütjük, míg levet enged. Többször megkeverjük, majd a fedőt levesszük és zsírjára sütjük. A rizst sós vízben háromnegyedig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk, majd a húshoz keverjük. Megkóstoljuk, fele káposztát a tepsibe belerakjuk, ráöntjük a húsos keveréket, a káposzta másik felét a tetejére rakjuk. A tejfölt kikeverjük,egy evőkanál lisztel, majd a tetejére kenjük, sütőbe tesszük és megsütjük. Ha a teteje pirul, akkor kész.