Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús (sertés, pulyka)
    • 1 kg kelkáposzta
    • 1 bögre rizs
    • 3 ek étolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál majoránna
    • őrölt bors
    • 5 dl tejföl
    • 5 dkg sajt
    • 5 dkg vaj
    • 3 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A kelkáposztát megtisztítjuk, negyedeljük, kivágjuk a torzsáját és enyhén sós vízben megfőzzük.

    A rizst 1 ek olajon megfuttatjuk, dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, sózzuk és megfőzzük.

    A vöröshagymát kockára vágjuk és 2 ek olajon megdinszteljük. Rádobjuk az áttört fokhagymát, majoránnát, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon zsírjára pirítjuk.

    Ha a káposzta megfőtt leöntjük a vizet és hagyjuk hűlni. A húst összekeverjük a rizzsel.

    Egy nagyobb tepsit (kb 38×30 cm) kivajazunk és meghintjük zsemlemorzsával. Az alján egyenletesen elterítjük a káposzta felét, rászórjuk a húsos-rizses keveréket, majd a tejföl felével meglocsoljuk.

    Elrendezzük rajta a káposzta másik felét, tetejére tejfölt öntünk és ráreszeljük a sajtot.

    Kb 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején. Fél óra pihentetés után szeleteljük és tálaljuk, plusz tejfölt kínálunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá