Rakott kel szénhidrátszegényen recept
Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 0,5 kg darált hús
- 8 dkg szeletelt bacon
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kis fej vöröshagyma
- kakukkfű
- 2 pohár tejföl (kis doboz)
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csomag zöldpetrezselyem
Elkészítése:
1 kis fej kelkáposztát leveleire szedünk és a leveleket hármasával-négyesével forrásban lévő vízbe mártjuk 1-2 percig, utána szűrőbe kiszedjük.
Fél kg darált sertéshúst összekeverünk 1 nyers tojással, sóval, borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 evőkanál reszelt vöröshagymával, vagy vöröshagymakrémmel. Adunk hozzá egy kis kakukkfüvet, és 1 csomag finomra vágott zöldpetrezselymet. 1-2 teáskanál zsemlemorzsával megkötjük.
Egy tűzálló tál aljára néhány kellevelet (kb. az összes levél egyötödét) terítünk, sózzuk, borsozzuk, és rákenjük a húsmassza negyedét, arra pedig 1-2 evőkanál tejfölt. Ezt még háromszor megismételjük, és a tetejét kellevelekkel borítjuk be.
Ezt is sózzuk, borsozzuk, gazadagon bekenjük tejföllel, és beborítjuk szeletelt baconszalonnával. 2 kis pohár tejföl, és egy 80 g-os szeletelt szalonna csomag kellett hozzá. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje színt kap. Kis pihentetés után tálaljuk.
Sztori: A férjemet szolídan megfenyegették, hogy a vércukorszintje éppen határeset a normális és kóros között. Szolid szénhidrátmentes diétát ajánlottak, amiről ő persze kijelentette, hogy semmi szükség rá. Viszont a fakanál nálam van.