Rakott kel szénhidrátszegényen

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rakott kel szénhidrátszegényen

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 0,5 kg darált hús
  • 8 dkg szeletelt bacon
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • kis fej vöröshagyma
  • kakukkfű
  • 2 pohár tejföl (kis doboz)
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag zöldpetrezselyem

Elkészítése:

1 kis fej kelkáposztát leveleire szedünk és a leveleket hármasával-négyesével forrásban lévő vízbe mártjuk 1-2 percig, utána szűrőbe kiszedjük.

Fél kg darált sertéshúst összekeverünk 1 nyers tojással, sóval, borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 evőkanál reszelt vöröshagymával, vagy vöröshagymakrémmel. Adunk hozzá egy kis kakukkfüvet, és 1 csomag finomra vágott zöldpetrezselymet. 1-2 teáskanál zsemlemorzsával megkötjük.

Egy tűzálló tál aljára néhány kellevelet (kb. az összes levél egyötödét) terítünk, sózzuk, borsozzuk, és rákenjük a húsmassza negyedét, arra pedig 1-2 evőkanál tejfölt. Ezt még háromszor megismételjük, és a tetejét kellevelekkel borítjuk be.

Ezt is sózzuk, borsozzuk, gazadagon bekenjük tejföllel, és beborítjuk szeletelt baconszalonnával. 2 kis pohár tejföl, és egy 80 g-os szeletelt szalonna csomag kellett hozzá. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje színt kap. Kis pihentetés után tálaljuk.

Sztori: A férjemet szolídan megfenyegették, hogy a vércukorszintje éppen határeset a normális és kóros között. Szolid szénhidrátmentes diétát ajánlottak, amiről ő persze kijelentette, hogy semmi szükség rá. Viszont a fakanál nálam van.