Rakott Karfiol recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 30 dkg darált csirkemell
- 1 marék rizs
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál köménymag
- só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal.
Amíg fő a karfiol addig a hagymákat kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a húst, tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd amikor zsírjára sült hozzáadjuk az előfőzött rizst, a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nyers tojást ezzel is elkeverjük. Természetesen a tűzről lehúzva végezzük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, beletesszük a karfiol felét, majd ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és rárakjuk a maradék karfiolt. Ráötjük a tojással elkevert tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

