Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott Karfiol recept

Rakott Karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg karfiol
    • 30 dkg darált csirkemell
    • 1 marék rizs
    • 1 teáskanál őrölt bors
    • 1 teáskanál köménymag
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal.

    Amíg fő a karfiol addig a hagymákat kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a húst, tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd amikor zsírjára sült hozzáadjuk az előfőzött rizst, a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nyers tojást ezzel is elkeverjük. Természetesen a tűzről lehúzva végezzük.

    Egy jénai tálat kikenünk olajjal, beletesszük a karfiol felét, majd ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és rárakjuk a maradék karfiolt. Ráötjük a tojással elkevert tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá