Rakott Karfiol recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 30 dkg darált csirkemell
- 1 marék rizs
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál köménymag
- só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal.
Amíg fő a karfiol addig a hagymákat kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a húst, tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd amikor zsírjára sült hozzáadjuk az előfőzött rizst, a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nyers tojást ezzel is elkeverjük. Természetesen a tűzről lehúzva végezzük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, beletesszük a karfiol felét, majd ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és rárakjuk a maradék karfiolt. Ráötjük a tojással elkevert tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

