Rakott Karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 30 dkg darált csirkemell
- 1 marék rizs
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál köménymag
- só
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal.
Amíg fő a karfiol addig a hagymákat kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a húst, tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd amikor zsírjára sült hozzáadjuk az előfőzött rizst, a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nyers tojást ezzel is elkeverjük. Természetesen a tűzről lehúzva végezzük.
Egy jénai tálat kikenünk olajjal, beletesszük a karfiol felét, majd ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és rárakjuk a maradék karfiolt. Ráötjük a tojással elkevert tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »