Rakott Karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 30 dkg darált csirkemell
  • 1 marék rizs
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd feltesszük főni, ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal.

Amíg fő a karfiol addig a hagymákat kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a húst, tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd amikor zsírjára sült hozzáadjuk az előfőzött rizst, a pirospaprikát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a nyers tojást ezzel is elkeverjük. Természetesen a tűzről lehúzva végezzük.

Egy jénai tálat kikenünk olajjal, beletesszük a karfiol felét, majd ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és rárakjuk a maradék karfiolt. Ráötjük a tojással elkevert tejfölt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és szép pirosra sütjük.